Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Al 5 jaar samenwerken aan betrouwbare diagnostiek en zorg dichtbij huis - Accureon, Bravis en Diagnovum

03-09-2024 Patiënt, Zorgverlener
Al 5 jaar samenwerken aan betrouwbare diagnostiek en zorg dichtbij huis - Accureon, Bravis en Diagnovum

Het klinisch chemisch laboratorium Accureon, het Bravis ziekenhuis en diagnostische zorgorganisatie Diagnovum werken alweer vijf jaar samen aan betrouwbare diagnostiek in de buurt en zorg dichtbij huis. Sinds 2019 hebben deze drie zorgorganisaties een intensieve samenwerking.

 

Diagnovum draagt zorg voor onder andere de bloedafname op verschillende locaties in West-Brabant-West. Het laboratorium van Accureon analyseert in de Bravis-locaties Bergen op Zoom en Roosendaal het bloed. De uitslagen van de bloedmonsters zijn inzichtelijk in MijnBravis voor zowel de patiënt, de huisarts als de specialist in het ziekenhuis (bij een eventuele doorverwijzing door de huisarts). Iedere collega draagt zijn eigen jasje, maar werkt wel samen voor de patiënt.


Bestuurders over de samenwerking

We vragen aan de bestuurders van de samenwerkingspartners hoe zij naar de samenwerking kijken:
“Een goede samenwerking tussen zorgpartners in de regio is belangrijk om de uitdagingen in de zorg aan te gaan. We willen de komende tijd nog meer samenwerken met Accureon en Diagnovum om zo de uitgebreide diagnostiek in de regio verder te versterken”, zegt Bianka Mennema, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis.

“Ook in de toekomst stellen we in onze samenwerking met Bravis en Accureon de patiënt in West-Brabant centraal, door integrale diagnostiek dichtbij huis aan te bieden. Door deze regionale samenwerking van zorgprofessionals rondom de patiënt, zetten wij maximaal in op het voorkomen van onnodige onderzoeken en het zo goed mogelijk uitwisselen van informatie tussen de zorgorganisaties”, aldus Michiel Baldal, directeur-bestuurder bij Diagnovum.

“Diagnovum is een betrouwbare samenwerkingspartner van Accureon. Samen met het Bravis ziekenhuis is het hele proces van laboratoriumonderzoek digitaal gemaakt. Huisartsen en specialisten kunnen klinisch chemici laagdrempelig benaderen voor onder andere consulten en scholing (zogenaamde DTO’s) ten gunste van een optimale zorg voor de patiënt”, legt Ralf Triepels, medisch directeur van Accureon, uit.

 

Op de foto: Iedere collega draagt zijn eigen jasje, maar werkt wel samen voor de patiënt.