Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Diagnovum bij u in de buurt

Bloedafnameposten

Vind snel uw locatie in de zoekmodule door uw postcode in te vullen

Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen!
Gaat u naar een post in de regio's Bravis, ZorgSaam of Adrz? Vergeet dan niet om ook uw (uitgeprinte) aanvraagformulier mee te nemen!

Postcode of locatie
Trefwoord

Uitleg zoekmodule:

Postcode of locatie: Vul hier uw postcode of woonplaats in of de plaats waarin u wilt zoeken naar een prikpost. Om zeker te zijn dat u een dichtsbijzijnde prikpost vindt raden we aan om een postcode te gebruiken.
Trefwoord: Vul hier een woord in zoals bijvoorbeeld de naam van een gezondheidscentrum.
Filter overzicht: U kunt kiezen tussen een lijstweergave of een kaartweergave.

 

NB: De informatie in de zoekmodule wordt met zorg up-to-date gehouden. Echter kan het voorkomen dat er veroudere informatie vermeld staat. Dit passen wij dan zo snel mogelijk aan.

Prikpost-etiquette.jpg

Bloedafname bij Diagnovum

U bent van harte welkom op onze bloedafnameposten en hoeft daarvoor géén afspraak te maken.
Bij een bezoek aan Diagnovum voor bloedafname heeft u uw legitimatie en (digitaal) afnameformulier nodig.

Lees ook onze veelgestelde vragen over met welk bloedafnameformulier u terecht kunt bij Diagnovum of over bloedafname in coronatijd! Naast bloedafnameposten hebben we ook locaties voor functieonderzoeken.


Coronamaatregelen
Per 10 maart 2023 is door de overheid besloten om corona als een regulier (verkoudheid)virus te beschouwen. De coronamaatregelen waren al per 23 maart 2022 door de overheid opgeheven. Echter staat het men vrij om toch nog een mondkapje te dragen. Ook eigenaren van gebouwen kunnen alsnog een mondkapjesplicht hebben binnen hun gebouw.
Vergeet u niet uw mondkapje mee te nemen? Het kan zijn dat een bloedafnamepost gehuisvest is in een gebouw waar een mondkapje verplicht is.
Heeft u een postieve Covid-19 test? Blijf dan thuis en maak indien gewenst een afspraak voor een thuisprik.

 

Overgebleven materiaal
Nadat het aangevraagde onderzoek door het laboratorium is uitgevoerd, is soms nog materiaal over. Het overgebleven materiaal wordt vernietigd. In een enkel geval gebruikt het laboratorium restanten als testmateriaal, bijvoorbeeld om een onderzoeksmethode te verbeteren. Dat gebeurt geanonimiseerd. Dat betekent dat niet te herleiden is van wie het materiaal afkomstig is. Hiertegen kun je bezwaar maken bij de prikster of op het bloedafnameformulier.


Let op!
De zoekmodule werkt het beste als de webbrowser Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge of Safari wordt gebruikt. De webbrowser Internet Explorer werkt helaas niet.


Corona richtlijnen:
Per 23 maart 2022 zijn de coronamaatregelen door de overheid opgeheven. Echter staat het men vrij om toch nog een mondkapje te dragen. Ook eigenaren van gebouwen kunnen alsnog een mondkapjesplicht hebben binnen hun gebouw.
Vergeet u niet uw mondkapje mee te nemen? Het kan zijn dat een prikpost gehuisvest is in een gebouw waar een mondkapje verplicht is. 

Wordt u liever thuis geprikt?
Dat is ook mogelijk. Neem contact op met ons Klantcontact Centrum om een afspraak te maken en voor informatie over de kosten.

Bent u verkouden of heeft u koorts?
Kom niet naar een van onze prikposten.
Blijf thuis en neem contact op met ons Klantcontact Centrum om een afspraak te maken voor een thuisprik.


Bent u (recentelijk) positief getest op Covid-19 of in afwachting van een uitslag?
Kom niet naar een van onze prikposten.
Blijf thuis in isolatie en neem contact op met ons Klantcontact Centrum om een afspraak te maken voor een thuisprik.