Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

WEB-Diagnovum-20210630-70.jpg

 

Huisarts

Diagnovum organiseert diagnostiek vanuit uw praktijk of een andere locatie zo dicht mogelijk bij uw patiënten in de buurt. We werken hiervoor samen met de ziekenhuizen in uw regio. De laboratoria van de ziekenhuizen verzorgen voor Diagnovum de bepalingen van diverse monsters. De informatie­voorziening tussen eerste­ en tweedelijn verloopt hierdoor optimaal. Doordat huisartsen, specialisten en Diagnovum gebruikmaken van dezelfde informatiesystemen, gaat er geen informatie verloren en voorkomen we dubbel­ diagnostiek. Dit maakt dat zowel huisarts als specialist kunnen vertrouwen op de uitslag.

  • Diagnovum verzorgt in de regio ETZ (Tilburg/Waalwijk) ook echo-onderzoeken op locatie. De patiënt kan dan in de voor hem/haar bekende omgeving van de huisartspraktijk het echo-onderzoek laten verichten. Mocht u hierover meer informatie wensen neem dan contact met ons op. 
  • Diagnovum heeft samen met het Bravis ziekenhuis vijf Bravispunten weten te realiseren in de regio Bravis (Roosendaal, Bergen op Zoom en Tholen). Op alle punten worden ook functie- en beeldvormende onderzoeken afgenomen. 
  • In de provincie Zeeland verzorgt Diagnovum de fundusonderzoeken samen met de ziekenhuizen Adrz en ZorgSaam.

Meer informatie over onze dienstverlening aan huisartsen leest u op deze pagina. U kunt ook onze algemene folder raadpegen. Via de pagina samenwerking vindt u de links naar de website van de laboratoria.

Diagnostiek

Klik op 'Lees meer' voor een overzicht van de overige diagnostische onderzoeken die wij uitvoeren in de regio ETZ (Tilburg/Waalwijk). In de regio Bravis (Bergen op Zoom/Roosendaal), ZorgSaam (Zeeuws-Vlaanderen) en Adrz (Zeeland) verzorgen wij alle laboratorium onderzoeken (klinische chemie, microbiologie, medische immunologie en pathologie). Inhoudelijke informatie voor patiënten over het onderzoek leest u in de diverse folders.

 Lees meer

Uitslagen

De laboratoria van de ziekenhuizen (Bravis voor regio West-Brabant, ETZ voor regio Midden-Brabant, ZorgSaam voor regio Zeeuws-Vlaanderen en Adrz voor regio Zeeland) verzorgen de onderzoeken/analyses. Betrouwbare partners, waarbij u kunt vertrouwen op de uitslag. Uitslagen zenden wij u toe en/of zijn via uw HIS in te zien.
Mist u een uitslag? Neem dan contact met ons op.

Contact Diagnovum

DTO

Diagnovum vindt het belangrijk om nascholingsactiviteiten te organiseren om een bijdrage te leveren aan kwalitatieve en doelmatige zorg. Zo organiseren we regelmatig een Diagnostisch Toets Overleg (DTO) bij een HAGRO. Ook organiseren we nascholingen.

Lees meer

Logistiek

Alle materialen die vanuit de huisartspraktijk worden ingestuurd voor onderzoek moeten binnen 48 uur worden aangeleverd bij het betreffende lab. Lees via onderstaande knop meer over logistiek en de bodedienst.

Lees meer

Oproepdienst
Het is mogelijk om voor diverse ziektebeelden en gewenste protocollen gebruik te maken van de oproepdienst van Diagnovum. Wij zorgen er dan voor dat uw patiënten worden opgeroepen voor de gewenste (lab)onderzoeken. Dit in het kader van zorg op maat en efficiëntie van de zorg rondom patiënten.

 Lees meer

ZorgDomein

Via de ordermodule van ZorgDomein kunt u de eerstelijnsdiagnostiek, uitgevoerd door Diagnovum, aanvragen. Dit doet u via de button ZorgDomein. Deze is geïnstalleerd in uw HIS.

 Lees meer

Zinnige en zuinige zorg

Om zinnige en zuinige zorg mogelijk te maken is een goede samenwerking tussen de eerste en tweede lijn van zeer groot belang. Diagnovum faciliteert deze samenwerking. Dit alles natuurlijk met het oog op de wensen en behoeften van de patiënt.

 Lees meer

Overige dienstverlening

U kunt ook gebruikmaken van onze overige dienstverlening, zoals Point-of-Care testing (POCT) of onze zuurstof- en stikstofservice.

 Lees meer