Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

DB wordt Diagnovum!

13-01-2020 Patiënt
DB wordt Diagnovum!
Nieuwe naam

Onze nieuwe naam is tot stand gekomen in een zorgvuldig proces in samenspraak met (vertegenwoordigers van) onze stakeholders. De nieuwe naam bestaat uit twee delen:

  1. DIAG, als deel van het woord ‘diagnostiek’, want we bieden méér dan alleen diagnostiek - denk aan DTO en nascholingen -, ook in de toekomst.
  2. NOVUM, “nieuw”: wij zijn een organisatie die met de tijd mee gaat, zichzelf als organisatie blijft vernieuwen in een veranderende omgeving. Ook investeren we in technische ondersteuning, zoals een volledig digitaal orderproces.

De nieuwe naam gaat hand in hand met een nieuw beeldmerk, een krachtig en herkenbaar logo. Onze nieuwe uitstraling blijft dicht bij de vorige, met een moderne twist vanwege het NOVUM-deel in onze nieuwe naam. In ons nieuwe logo wordt het groene beeldmerk, het symbool voor de zorg, gevormd uit de ‘n’ en ‘u’ van Diagnovum. Zo is het logo, bestaande uit woord en beeld, één geheel.

Verder blijven we in 2020 hetzelfde doen, met dezelfde hoge kwaliteit en dezelfde vertrouwde gezichten. Vandaar ook dat onze nieuwe huisstijl herkenbaar blijft. Ook in 2020: betrouwbare diagnostiek in de buurt. 
Van DB naar Diagnovum

We nemen onze nieuwe naam in gebruik per 10 februari 2020 en gebruiken de komende maanden als overgangsperiode. Wij houden u op de hoogte via deze website, LinkedIn en Facebook. Voor vragen of opmerkingen kunt u naar ons mailen.

Praktisch gevolgen van onze nieuwe naam
  • Nogmaals: voor uw verandert er inhoudelijk niets. Onze naam Diagnostiek Brabant is niet langer passend vanwege onze samenwerking met de Zeeuwse ziekenhuizen.
  • De komende tijd heten we nog gewoon Diagnostiek Brabant, pas vanaf 10 februari Diagnovum.
  • Op de nota van uw zorgverzekeraar staat wel al de nieuwe naam Diagnovum, omdat deze bij de officiële instanties al bekend is.
  • Op de prikposten hangen we de komende tijd posters op: "DB wordt Diagnovum". De locaties en openingstijden van prikposten blijven hetzelfde, dat wil zeggen: de nieuwe naam heeft hier geen invloed op.
  • Uiteraard passen we allerlei folders, posters etc. aan en op 10 februari gaat onze nieuwe website live.
  • Met een Countdown Campagne houden we u vanaf het nieuwe jaar (bijna) wekelijks op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de nieuwe naam. Hier kunt u zich daarvoor inschrijven.