Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

"U bent gedoopt: Diagnovum!"

10 februari 2020

Sandra van Amelsfoort, algemeen directeur:

"Op een mooie zomerdag in juli, zo vlak voor de zomervakantie...'Oke, dus dan besluiten we nu dat we overgaan naar een nieuwe naam'….. 'Euh', zegt Lotte onze fonkelnieuwe communicatieadviseur, 'ja dat denk ik dan'. Resume: Diagnostiek Zeeland naast Diagnostiek Brabant is niet te beheersen, 2 websites, hoe luidt ons email adres dan, en nog veel meer van die praktische punten.

Diagnostiek ZeBra Zebra-lineart.png 

is lollig, maar wellicht een beetje te lollig. Bovendien, wat heeft het te maken met eerstelijns laboratoriumonderzoek? Dus…inderdaad er is besloten: Diagnostiek Brabant (DB) krijgt een nieuwe naam!

En toen ging t snel, het bureau waar we al eerder mee hadden gewerkt was bereid om na mijn telefoontje die dag, de dag erop bij ons op kantoor te komen brainstormen. Ons DNA was duidelijk, en het stappenplan eigenlijk ook zo gemaakt. Stakeholders betrekken, logo-ontwerp et voila! Vol trots konden we op 12 december tijdens onze kerstborrel onze medewerkers informeren. En de volgende dag, de gezegende vrijdag 13 december, de 'rest van de wereld'.

We hebben nog nooit zo’n drastische verandering in zo’n korte periode besloten en tot uitvoer gebracht. Maar wat hadden we er een lol in. Duidelijk een gevalletje ‘energie booster’!

U bent gedoopt: Diagnovum! Hopelijk krijgen jullie er ook positieve energie van!"