Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Aflevering 3 van Diagnostische Inzichten online

02-05-2023 Patiënt, Zorgverlener
Aflevering 3 van Diagnostische Inzichten online

Tot en met juli 2023 verschijnt er elke maand een podcastaflevering uit onze serie 'Diagnostische Inzichten'.

In de derde aflevering genaamd 'Radiologie is het mooiste vak van allemaal' praten twee zorgverleners met elkaar over radiologie. 

Richtlijnen in de radiologie worden van tijd tot tijd aangepast. Voor een echo van de schouder geldt dat deze boven een bepaalde leeftijd niet meer wordt aangevraagd. Hoe scherp is die leeftijdsgrens? Dokter Hans Birkhoff, onze 'huis' huisarts van deze podcastserie en podcastgasten Coos van Oord (radioloog bij Diagnovum) en Fiek van Tilborg (radioloog bij ETZ) in deze aflevering zijn het eens over het feit dat er naar meer gekeken moet worden dan alleen de leeftijd. Hoe vitaal is iemand nog, bijvoorbeeld. En wat ook belangrijk is, is wat de mensen zelf nog willen.


Daarnaast vinden de twee radiologen hun vak het mooiste vak van allemaal. “Van haarwortels tot voetzolen, alles komt voorbij. Het is het grootste controleorgaan van het ziekenhuis. Vrijwel alle vakgebieden komen hier samen.” Tegelijkertijd hebben meer huisartsen zelf apparatuur op de praktijk om onderzoeken te kunnen uitvoeren zoals echo’s. Hoe denken onze podcastgasten over deze ontwikkeling?

 

Beluister de aflevering via jouw favoriete podcastkanaal!

Klik hier voor een overzicht van kanalen

Klik hier om direct naar Spotify te gaan