Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Fundusfotografie per 1 januari in heel Zeeland

10-11-2023 Patiënt, Zorgverlener
Fundusfotografie per 1 januari in heel Zeeland

Met de toekenning van huisartsencoöperatie ZHCo-PeriScaldes om de fundusfotografie (oogfotografie voor diabetespatiënten) te verzorgen op de Zeeuwse Eilanden, zal Diagnovum per 1 januari 2024 in haar hele werkgebied deze onderzoeken uitvoeren.


Afgelopen dinsdag tekenden Michiel Baldal, directeur-bestuurder Diagnovum, en Finus Kuijs, directeur van ZHCo-PeriScaldes, de overeenkomst voor de uitvoering van fundusfotografie door Diagnovum.

Medewerkers van Diagnovum maken de oogfoto’s, waarna deze worden beoordeeld door de optometristen en oogartsen van het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis (Adrz). Deze dienstverlening aan huisartsen versterkt het aanbod van integrale diagnostiek aan de eerste lijn. Binnen de provincie Zeeland is dit ook mooi passend in de samenwerking betreffende de Zeeuwse Zorg Coalitie.

De komende tijd worden afspraken gemaakt over wanneer er op welke locaties in de regio spreekuren komen waar patiënten terecht kunnen voor het maken van de fundusfoto’s.

-Fundusfotografie in het hele werkgebied van Diagnovum-
Diagnovum voert naast bloedafnames ook verschillende andere soorten functieonderzoeken uit, waaronder fundusfotografie. In 2013 deed ze dit voor de regio Midden-Brabant (in opdracht van zorggroep PrimaCura), per 2022 voor de regio West-Brabant-West (in opdracht van Huisartsencoöperatie West-Brabant), per 2023 voor de regio Zeeuws-Vlaanderen (in opdracht van zorggroep Nucleuszorg) en per 2024 dus ook voor de regio Zeeuwse Eilanden (in opdracht van huisartsencoöperatie ZHCo-PeriScaldes).

“We zijn blij dat we de toekenning van ZHCo-PeriScaldes hebben gekregen om de fundusfotografie uit te voeren. Op deze manier blijven we werken aan passende zorg, dichtbij de patiënt, en de versterking van de regionale samenwerking tussen de eerste- en tweedelijnszorg” - Michiel Baldal, directeur-bestuurder Diagnovum