Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Voor patiënten

Over onderzoek en uitslag

Kunnen vertrouwen op uitslagen na bloedonderzoek of andere onderzoeken. Wij snappen als geen ander hoe belangrijk dit is. Een geruststelling bij spannende situaties, een startpunt van een behandelplan of eindelijk duidelijkheid. Zowel voor patiënt als zorgverlener is betrouwbare diagnostiek in de buurt essentieel. Met meer dan 200 (zorg)professionals, 155 prikposten voor bloedafname in de buurt, diverse (overige) onderzoekslocaties in de regio en accurate informatie-uitwisseling tussen huisarts, specialist en Diagnovum, staan wij voor u klaar.

Diagnovum, voor betrouwbare diagnostiek in de buurt
Voor bloedafname, echo’s en andere onderzoeken kunt u dichtbij huis terecht. Diagnovum beschikt over een groot aantal prikposten in West- en Midden-­Brabant en Zeeland. Er is er altijd één bij u in de buurt. Daar staan onze vriendelijke en vakkundige medewerkers voor u klaar. Dit geeft u vertrouwen in spannende situaties.

Heeft uw huisarts of specialist u doorverwezen voor bloedafname? Dan kunt u dichtbij huis terecht. Op www.diagnovum.nl/locaties vindt u makkelijk en snel uw dichtstbijzijnde Diagnovum Prikpost inclusief actuele openingstijden. U kunt hier zonder afspraak terecht. Vergeet het formulier van uw huisarts en uw legitimatiebewijs niet mee te nemen.


Samenwerking ziekenhuizen
Door samenwerking met de ziekenhuizen in uw regio, zorgen we dat de uitslag van uw onderzoek snel bij uw huisarts, verloskundige of specialist bekend is. Het adres van uw huisarts of verloskundige bepaalt waar we uw bloed / materiaal heen sturen voor onderzoek. Diagnovum werkt namelijk samen met laboratoria in de volgende ziekenhuizen:

  • Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in de regio Tilburg / Waalwijk e.o.
  • Bravis Ziekenhuis in de regio Bergen op Zoom / Roosendaal / Tholen e.o.
  • ZorgSaam Ziekenhuis in de regio Zeeuws-Vlaanderen
  • Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (Adrz) in de regio eilanden van de provincie Zeeland (m.u.v. Tholen)

Bekijk onze folder voor meer informatie

 

Naast bloedafnames ook andere onderzoeken
In de regio's ETZ, Bravis, ZorgSaam en Adrz verzorgt Diagnovum ook andere onderzoeken bij u in de buurt. Wij zorgen ervoor dat ook de uitslag van zo'n onderzoek snel bij uw zorgverlener bekend is.

 

Wat gebeurt er met uw bloed?
Klik op onderstaande afbeelding om hem groter te maken

042_21003_DIA-Infographic-bloedafname_A3_004.jpg

 

 

Waarom vragen wij om legitimatie voorafgaand aan de bloedafname?

Diagnovum is wettelijk verplicht volgens de ‘Wet gebruik Burgerservicenummer in de Zorg’ de identiteit van een cliënt vast te stellen. Dit doen we door naar uw identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) te vragen.

Het BSN in de zorg wordt gebruikt om:

  • persoonsverwisseling te voorkomen
  • betere bescherming te bieden tegen identiteitsfraude;
  • eenvoudiger te declareren bij de zorgverzekering;
  • fouten te voorkomen bij de uitwisseling van financiële en medische gegevens.

Om met zekerheid de uitslagen te kunnen koppelen aan uw identiteit is het essentieel om bij ieder bezoek uw ID te verifiëren.
Als u regelmatig de prikpost bezoekt dan bent u een graag geziene bekende voor ons. Echter ook in die situaties zijn we verplicht om de identiteit steeds opnieuw te controleren.

Wij vragen u hiervoor begrip en danken u voor uw medewerking.

042_21007_DIA-Iconenreeks-Betrouwbare-Diagnostiek-in-de-buurt.png
Bloedafname?
Bij u in de buurt!

Vind uw dichtsbijzijnde prikpost en
de actuele openingstijden.

Bekijk alle prikposten

Veelgestelde vragen

Wellicht leven er bij u vragen die we eenvoudig kunnen beantwoorden. Kijk bij de veelgestelde vragen of wij het antwoord op uw vraag al hebben gevonden.

Lees meer

Contact opnemen

Staat uw antwoord niet tussen de veelgestelde vragen of heeft u behoefte aan specifieke informatie? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Folders

Wij hebben folders gericht op Diagnovum samen met ETZ (indien u in de regio Tilburg/Waalwijk woont), op Diagnovum samen met het Bravis ziekenhuis (indien u in de regio Bergen op Zoom/Roosendaal woont), op Diagnovum samen met ZorgSaam ziekenhuis (indien u in Zeeuws-Vlaanderen woont) en op Diagnovum samen met Adrz (indien u in Zeeland woont).
Wilt u één of meerdere exemplaren ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk folders

Tarieven

De meeste onderzoeken van Diagnovum worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze vallen namelijk onder uw basisverzekering. Houd wel rekening met uw eigen risico. Als u vragen hierover heeft, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Lees meer