Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

CVR_CVR-Groen-Wit.png

ABP (24-uurs bloeddrukmeting)

Uw bloeddruk kan op verschillende tijdstippen van de dag/nacht wezenlijk verschillen. Ook kunnen omstandigheden, zoals het meten van de bloeddruk in de spreekkamer bij uw arts, de bloeddruk even verhogen. Uw huisarts is van oordeel dat de metingen op het spreekuur in uw geval niet voldoende betrouwbaar zijn en heeft ambulante bloeddrukmeting aangevraagd.

Wat kunt u verwachten?

De ambulante bloeddrukmeter meet tientallen keren per 24 uur uw bloeddruk. Hierdoor krijgt uw huisarts een betrouwbaar beeld van uw gemiddelde bloeddruk van de dag én nacht. Bij een ambulante bloeddrukmeting wordt een bloeddrukmeter bij u aangebracht die automatisch overdag, 4 maal per uur en ‘s nachts 1 maal per uur, uw bloeddruk meet. U krijgt de bloeddrukmeter 24 uur mee. De manchet van de bloeddrukmeter blijft gedurende die tijd om uw bovenarm zitten. Wij raden u aan loszittende kleding te dragen. Vooral uw bovenkleding mag niet te strak zitten.

Meer informatie vindt u in de folder Cardiovasculair Risico-onderzoek (CVR) van uw regio.

Waar kunt u terecht? 

Dit onderzoek wordt uitgevoerd op de onderzoekslocatie van Diagnovum in de regio ETZ of op een van de Bravispunten in de regio Bravis.