Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Tarieven

De meeste onderzoeken van Diagnovum worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze vallen namelijk onder uw basisverzekering. Houd wel rekening met uw eigen risico. Als u vragen hierover heeft, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Wat kost uw onderzoek?

Vanaf 2020 bestaan er vrije prijzen voor de 1e lijns diagnostiek en zijn de prijsafspraken met iedere zorgverzekeraar weer anders. Vermeld staan daarom als indicatie de max NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) tarieven over 2019. Ondanks de zorgvuldigheid waarmee dit overzicht is gemaakt kunnen, door tariefwijzigingen, afwijkingen ontstaan. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Voor laboratoriumonderzoeken wordt zowel een ordertarief als een analysetarief in rekening gebracht. Een overzicht van onze tarieven:

Waarom ontvang ik een factuur van Diagnovum?

Wij sturen u een factuur als u niet verzekerd bent, of als het onderzoek niet onder de basisverzekering valt. In dat geval kunnen wij de factuur niet indienen bij uw zorgverzekeraar. Daarom ontvangt u per post een factuur, nadat het onderzoek is uitgevoerd. De factuur kunt u vervolgens zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van (de inhoud van) uw aanvullende verzekering zal uw zorgverzekeraar de factuur aan u vergoeden.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

 

Maatregelen en richtlijnen t.b.v. coronavirus

Diagnovum hanteert de RIVM-richtlijnen voor zorgprofessionals voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Op de kernlocaties bloedafname voor cliënten met en zonder verkoudheidsklachten, en bij bloedprikken in de thuissituatie, rusten wij, in aanvulling op de RIVM-richtlijnen, onze medewerkers uit met handschoenen en beschermkap. Bij coronapatiënten of patiënten met een sterke verdenking van besmetting met COVID-19 dragen onze medewerkers aanvullend een jasschort.