Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Uitslag van uw onderzoek

Het afgenomen bloed wordt meestal dezelfde dag geanalyseerd in het laboratorium van ZorgSaam, het laboratorium van Bravis, het laboratorium van Adrz, het laboratorium van het ETZ of in het laboratorium van het Amphia (afhankelijk van adres van uw huisarts). Voor medische microbiologie of pathologische afngeomen materialen kan dit tot een week in beslag nemen. Afgenomen beeldvormende en functieonderzoeken worden geanalyseerd door een specialist van het ziekenhuis en kunnen ook tot een week in beslag nemen.

Wanneer krijgt u de uitslag?

Meestal is de uitslag van het bloedonderzoek of ander afgenomen materiaal aan het einde van de dag bekend. Houd er rekening mee dat sommige uitslagen, zoals die van een oogfotografie of een pathologisch onderzoek, een week in beslag kunnen nemen.

De uitslag wordt digitaal naar de zorgverlener gestuurd. De zorgverlener bespreekt met u de uitslag telefonisch of tijdens een afspraak op een met u zelf afgesproken tijdstip.

Het is niet mogelijk om zelf uitslagen bij het laboratorium/de specialist op te vragen. Wel kunt u ook uw uitslagen terugvinden in het patiëntenportaal van uw ziekenhuis (MijnETZ, mijnAmphiaMijnBravis, MijnAdrz of Patiëntenportaal ZorgSaam).
Vragen over uw uitslag kunt u stellen aan uw huisarts.

Veelgestelde vragen

Wellicht leven er bij u vragen die we eenvoudig kunnen beantwoorden. Kijk bij de veelgestelde vragen of wij het antwoord op uw vraag al hebben gevonden.

Lees meer

Contact opnemen

Staat uw antwoord niet tussen de veelgestelde vragen of heeft u behoefte aan specifieke informatie? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Folders

Wij hebben folders gericht op Diagnovum samen met ETZ (indien u in de regio Tilburg/Waalwijk woont), op Diagnovum samen met het Bravis ziekenhuis (indien u in de regio Bergen op Zoom/Roosendaal woont), op Diagnovum samen met het Amphia ziekenhuis (indien u in de regio Breda/Oosterhout woont), op Diagnovum samen met ZorgSaam ziekenhuis (indien u in Zeeuws-Vlaanderen woont) en op Diagnovum samen met Adrz (indien u in Zeeland woont).
Wilt u één of meerdere exemplaren ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk folders

Tarieven

De meeste onderzoeken van Diagnovum worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze vallen namelijk onder uw basisverzekering. Houd wel rekening met uw eigen risico. Als u vragen hierover heeft, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Lees meer