Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

042_21007_DIA-Iconenreeks-Bloedafname.png

Diagnostiek

Bloedonderzoek

Wij verzorgen de bloedonderzoeken bij voorkeur bij u in de praktijk of vanuit een andere locatie zo dicht mogelijk bij uw patiënten in de buurt. Uw patiënten kunnen dan in een vertrouwde omgeving bloed laten prikken. Bekijk hier de prikpostlocaties.

Een medewerker van Diagnovum verzorgt één of meerdere malen per week het bloedprikken. Dit vindt voornamelijk plaats in de ochtend, vóór 12 uur, zodat u in meeste gevallen dezelfde dag nog de uitslag ontvangt.

U kunt vertrouwen op de uitslag

De medewerker van Diagnovum voorziet de afnameformulieren en de bloedbuisjes van unieke coderingen, waardoor ze altijd te herkennen zijn. En natuurlijk gaan we zeer nauwkeurig met het afgenomen materiaal om. Na de bloedonderzoeken levert de medewerker het afgenomen bloed en eventuele andere materialen af in het laboratorium van het ziekenhuis in uw regio. In het laboratorium wordt het bloed geanalyseerd. Dezelfde dag vóór vijf uur heeft u de uitslag digitaal binnen. Voor sommige specifieke onderzoeken kan de tijd afwijken. Bijvoorbeeld CCP, chlamydia, TPHA etc. Hiervan duurt de uitslag maximaal 1 week.

Service aan huis

Is uw patiënt bedlegerig en niet in staat om de prikpost te bezoeken? Dan bezoeken wij uw patiënt aan huis. Neem daarvoor contact met ons op.

042_21007_DIA-Iconenreeks-Fundusfotografie.png 

Fundusfotografie

U kunt uw patiënten in regio ETZ doorverwijzen naar Diagnovum voor fundusfotografie (oogonderzoek). Hiervoor heeft Diagnovum een contract met de zorggroep RCH Midden-Brabant. Ook in de regio Bravis zijn we aan het opstarten met fundusfotografie. Voor de regio's ZorgSaam en Adrz is het voornemen om ook fundusfotografie te gaan faciliteren.
 
Indicaties
De fundusfoto is een goede methode voor screenen op diabetische retinopathie. In aanmerking komen patiënten met diabetes mellitus type 2 zonder reeds vastgestelde oogaandoeningen.

Contra-indicaties
De belangrijkste absolute contra-indicatie voor oogdruppelen met tropicamide is (nauwe kamerhoek) glaucoom. Ook een eerdere allergische reactie op tropicamide is een absolute contra-indicatie voor oogdruppelen.

Aanvragen
Fundusfotografie kunt u aanvragen via Topicus zorgportaal (via het programma Teledia) of via ZorgDomein.

Locatie
Dit onderzoek wordt uitgevoerd op een onderzoekslocatie van Diagnovum.

Uitslag
De uitslag wordt beoordeeld door een bevoegd arts van het ziekenhuis uit uw regio. De uitslag ontvangt u digitaal in uw HIS.
 

Keuringen

U kunt uw patiënten helaas niet meer doorverwijzen naar Diagnovum voor:

  • Rijbewijskeuring
  • Sportkeuring
  • Verzekeringskeuring

Deze keuringen worden niet meer door Diagnovum gedaan, maar door Van Gestel Keuringen (www.keuringvoorrijbewijs.nl).

Aanvragen
Voor een keuring is géén aanvraag nodig van een huisarts.
Patiënten dienen zélf een afspraak te maken door contact met Van Gestel Keuringen op te nemen via 06-29606801 of online via de afspraakmodule.

Locatie
Dit onderzoek wordt uitgevoerd op de onderzoekslocatie van Van Gestel Keuringen, te Goirle.
Van Gestel Keuringen is ook geopend in de avonden en op zaterdagen.

Uitslag
De uitslag van de rijbewijskeuring wordt beoordeeld door een medisch adviseur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR informeert de patiënt per brief over de uitslag.