Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Overige dienstverlening
Point-of-care-testing

Bij Point-Of-Care-Testing bij huisartsen (POCT) wordt de uitvoer en verwerking van laboratorium testen verplaatst van laboratoria naar de huisartsenpraktijk. Diagnovum levert meetapparatuur (urinestriplezer, CRP, Hba1c) en de daarbij horende meetmaterialen aan de huisarts, deze voert de metingen uit bij zijn patiënt en de gegevens worden verwerkt in de informatie systemen van de huisarts en het laboratorium.

Grote voordelen hiervan zijn:
• De test kan op elk moment van de dag worden uitgevoerd.
• Het resultaat is binnen enkele minuten bekend
• De handelingen om een meting uit te voeren zijn eenvoudig.

N.B. Als in de huisartsenpraktijk een POCT uitgevoerd wordt t.b.v. een patiënt, declareert Diagnovum die kosten, via de zorgverzekeraar, bij de betreffende patiënt. 

Stikstof/zuurstofservice
Diagnovum levert stikstof of zuurstof aan uw huisartsenpraktijk. Dit doen wij als extra service naar de huisartsen. In samenwerking met onze leveranciers, zorgen we dat de stikstof of zuurstof tijdig wordt bijgevuld. 
 
Logistiek
De logistieke dienst van Diagnovum rijdt dagelijks meerdere routes voor het ophalen en afleveren van diagnostische materialen bij huisartsen en prikposten. De koerier komt dagelijks rond dezelfde tijd bij u in de huisartsenpraktijk of andere locatie. Het voordeel van deze dienstverlening is dat het materiaal sneller op het laboratorium is, wat de kwaliteit van het materiaal en daarmee de bepaling ten goede komt. De uitslagen worden hierdoor sneller richting de aanvrager verstuurd. Daarnaast zorgt de koerier dat alle zaken die u via de webshop bestelt, bij u ter plaatse geleverd worden. Tevens draagt  deze zorg voor het voorzien van een voldoende voorraad aan ondersteunende materialen.
Contact
Voor meer informatie over bovenstaande dienstverlening kunt u contact opnemen met het klantcontact center of via info@diagnovum.nl.