Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

De 'plus' van onze collega's

We vinden het belangrijk dat we een maatschappelijk betrokken organisatie zijn. Niet alleen door de diensten die we leveren, maar ook door wát onze medewerkers doen (daarom ook onze kernwaarde aandacht).
De 'plus' (gevisualiseerd in ons beeldmerk) van Diagnovum is dat we in de buurt zorg/diagnostiek verlenen. Onze medewerkers zijn hierin super waardevol. Zij zijn veelal niet alleen voor Diagnovum 'in de buurt' aan het werk, maar ook buiten werktijd zijn zij 'in de buurt' te vinden.

Lees hieronder hun verhalen!

Het verhaal van Katja, onze medewerkster van het Klantcontact Center, die al vele kilometers hardlopend door de buurt heeft afgelegd. Naast de 'plus' van Diagnovum, dus ook de 'plus' van Katja.

02-11-2021
“Ik loop sinds 7 jaar hard en dat is de beste stap dat ik ooit in mijn leven heb gezet! Van een kampioen bankzitter ben ik nu een enthousiast hardloper, waar het tempo van ondergeschikt belang is en het genieten voorop staat.

En wat ik misschien nog wel het allerleukste vind van de switch in mijn leven, ik voel me er echt zo enorm goed bij, zelf een heftige blessure waar ik 4 maanden geen stap kon zetten en in het gips heb gezeten heeft me niet van mijn stuk gebracht.

En mijn enthousiasme overbrengen op andere mensen, ook via social media, lukt me ook. Zo zijn er in mijn buurt in Tilburg (de Reit en Stadsbos013) al heel wat mensen die ook zijn gaan lopen.         

Een loopje alleen of georganiseerd via 'Runshop Greg Van Hest' voor het werk (ik ben een echt ochtendmens) geeft me zoveel energie dat ik de werkdag weer lekker fris kan beginnen!”

Katja-plus-Hardlopend-door-de-buurt.jpg

Als zorgorganisatie is Diagnovum elke dag bezig met het ondersteunen in de zorgvraag, maar we hebben ook een aantal collega's die naast het werk óók nog met zorg bezig zijn als mantelzorger. Zo ook onze medewerkster bloedafname Jessica:

10-11-2021
"Al een aantal jaren ben ik mantelzorger voor mijn nu 92-jarige moeder. Zij is een aantal jaren geleden blind geworden aan één oog en later zeer slechtziend aan haar andere oog. Daardoor en vanwege haar ouderdom is ze voor een aantal dingen afhankelijk van thuiszorg en mantelzorg.

Ik heb dagelijks contact met mijn moeder; elke middag loop ik bij haar binnen. Mijn taken als mantelzorger bestaat uit haar medicatie verdelen en bestellen, boodschappen doen, maaltijden regelen, haren en nagels verzorgen, administratie en bankzaken, contact met andere disciplines zoals de huisarts en Thebe en indien nodig ga ik met haar naar afspraken in het ziekenhuis.

Sinds ik bij Diagnovum werk voel ik de rust voor mijzelf om dit vol te houden. Omdat ik alleen in de ochtenden werk geeft mij dat ruimte in de middag om er voor haar te zijn indien nodig. Als er problemen zijn weet ik dat ik er 's middags voor haar kan zijn en dat geeft mij rust. Mede daarom ben ik erg blij met mijn baan, maar vooral vind ik mijn werk ontzettend leuk!

Vanuit de Gemeente Tilburg worden mantelzorgers ondersteund indien je dat wil en jaarlijks krijg je een leuke attentie voor jezelf. Vandaag bijvoorbeeld 2 pakketjes ontvangen als mantelzorger! Een cadeaukaart en een set kaartjes. Leuk toch!

Maar het meest dankbaar ben ik natuurlijk dat mijn moeder blij is dat ik dit voor haar doe."

Jessica-Mantelzorg.jpg

Update 8 december 2021: Helaas heeft Jessica ons laten weten dat haar moeder is overleden op 2 december jongstleden. Wij wensen Jessica en haar naasten veel sterkte met dit verlies.

Als zorgorganisatie is Diagnovum elke dag bezig met het ondersteunen in de zorgvraag, maar we hebben ook een aantal collega's die naast het werk óók nog met zorg bezig zijn als mantelzorger. Twee collega's doen vandaag hun verhaal. In deze tweede post onze medewerkster bloedafname Lindsay:

10-11-2021
"Ik ben mantelzorger/wettelijk vertegenwoordiger voor mijn zusje Kyra. Zij is 28 jaar en woont op het Lambertijnenhof in Bergen op Zoom. Zij woont vanaf haar zevende jaar binnen S&L zorg en sinds vier jaar ben ik nauw verbonden rondom Kyra. Kyra heeft een Trisomi8 (in de achtste celverdeling heeft zij een chromosoom extra).

Samen met de medewerkers van de woning zorgen wij voor Kyra. Zo beheer ik haar administratie, ruimen we samen haar kamer op (daar waar ik de enigste ben die zonder mokken en ruzie mag weggooien wat weg moet), kijken we de kledingkasten na, doen we boodschappen en leren we haar wat geld inhoud en shoppen we nieuwe outfits. Dat zijn natuurlijk alleen de leuke dingen, uiteraard hebben we ook de zakelijke dingen zoals afspraken in het ziekenhuis, tandarts, fysiotherapie, en meten we eens per half jaar nieuwe schoenen aan.

Ieder kwartaal hebben we ZLP gesprekken en iedere week bespreken we in zeer korte lijnen hoe het met haar gaat. Ik combineer dit heel makkelijk met mijn baan bij Diagnovum. Vaak hebben we op een dinsdag de ZLP gesprekken, de andere afspraken plan ik na het werk op mijn vrije middagen of op woensdag ochtend.

Om de 14 dagen is het feest, dan komt 'tante Kyra' op zaterdag een hele dag naar mij toe en gaan we leuke dingen doen. Mijn 4 kinderen kijken daar iedere keer weer naar uit."

Lindsay-Mantelzorg.jpg

Het verhaal van Mariëlle Marinus, onze senior medewerker bloedafname, die op zaterdag langs de lijn het team coacht van haar dochter die voetbalt bij VV Gilze. Naast de 'plus' van Diagnovum, dus ook de 'plus' van Mariëlle.

07-12-2021
“Sinds dit voetbalseizoen sta ik weer langs de lijn als coach/begeleider van het voetbalteam van mijn jongste dochter. Jarenlang heb ik zelf gevoetbald, helaas mag ik dit zelf niet meer doen. Wat is er dan leuker om samen met nog een begeleider de meiden op zaterdag te coachen tijdens hun uit en thuiswedstrijden? Je bent betrokken bij het team en zo ook weer bij de club. De wedstrijden worden altijd op zaterdag gespeeld en daardoor makkelijk te combineren met mijn werk. Heerlijk om zo samen sportief het weekend te beginnen.”

Marielle-plus-VV-Gilze.jpg

Het verhaal van Lia, onze medewerker bloedafname, die als begeleidster meegaat op Ninjakamp van vechtsportschool Team Coolen. Naast de 'plus' van Diagnovum, dus ook de 'plus' van Lia.

27-01-2022
“Ik ga nu al 16 jaar mee op Ninja kamp van Team Coolen. Met veel vrijwilligers zetten we een mooi kamp op en beleven met z’n allen veel plezier. Zoveel mogelijk spel- en sportactiviteiten buiten, lekker ravotten en zeker frietjes eten. Zo’n 6 jaar voor ik meeging op Ninja kamp, hielp ik ook altijd met het afsluitende groep 8 schoolkamp. Echter toen mijn jongste klaar was op de basisschool en mijn jongens Bob en Max op hun judoschool hoorden dat zij ook op kamp gingen, hebben zij mij meteen al aangemeld als begeleider. En dat ik doe ik nog steeds met veel plezier!”

Lia-plus-Ninjakamp.jpg

NB: Deze foto komt uit 2018 en is aangeleverd door Team Coolen.

Het verhaal van Myron, onze medewerker bloedafname, die meedoet met haar hond Lana aan het aaihondenproject van de Verenigde Valkenswaardse Hondenliefhebbers (VVH). Naast de 'plus' van Diagnovum, dus ook de 'plus' van Myron (en Lana).

23-02-2022
“In het aaihonden project zitten honden die vanuit de VVH zijn getraind en getest zijn op hun karakter. Mijn hond Lana, een shih tzu, en ik zijn voor dit project goedgekeurd. Zodoende mag ik met haar op pad naar verpleeghuizen en andere zorgcentra, om onder begeleiding zorgvragers te kunnen vermaken. Dit doe ik nu sinds eind 2014 (m.u.v. de coronaperiode). Zo’n 1 tot 2 keer per maand ga ik op een donderdag- of vrijdagmiddag op pad. Gekoppeld aan een activiteitenmiddag in het verzorgingstehuis ben ik dan twee keer 45 minuten bezig, ondersteund door verzorgende hulp en iemand van de VVH.”

Myron-plus-Aaihondenproject.png

Het verhaal van Bjorn, onze communicatieadviseur, die zich inzet voor de hele gemeente Roosendaal in de gemeenteraad. Naast de 'plus' van Diagnovum, dus ook de 'plus' van Bjorn.

11-03-2022
“Sinds een jaar ben ik burgerraadslid in de gemeenteraad van Roosendaal. Zie het als een soort van junior raadslid zonder stemrecht. Hopelijk na de aankomende verkiezingen van 16 maart een volledig raadslid! Ik vind het belangrijk om signalen van inwoners te kunnen laten horen in de politiek. Opkomen voor jouw mede-inwoners is erg belangrijk, ook als je kijkt naar de stem van jongeren die vaak toch wel verdwijnt in het grote geheel. Daarom vind ik het ook helemaal niet erg om na een werkdag bij Diagnovum, ’s avonds nog een commissie- of raadsvergadering te hebben.”

Bjorn-plus-Gemeenteraad-Roosendaal.png