Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Aflevering 4 van Diagnostische Inzichten online

30-05-2023 Patiënt, Zorgverlener
Aflevering 4 van Diagnostische Inzichten online

Tot en met juli 2023 verschijnt er elke maand een podcastaflevering uit onze serie 'Diagnostische Inzichten'.

In de vierde aflevering genaamd 'Medicatie veilig en persoonsgericht inzetten door gebruik van diagnostisch onderzoek' praten twee zorgverleners met elkaar over (hun relatie tot) de ziekenhuisapotheek. 

Maureen ter Laak, ziekenhuisapotheker in het ETZ geeft een kijkje in de keuken van de ziekenhuisapotheek. Daarin gaat het ook over samenwerken. Bijvoorbeeld met het klinisch chemisch lab. "We drinken heel veel koffie samen" zegt Marc Elisen, klinisch-chemicus en hoofd van het klinisch chemisch lab bij het ETZ. "Zijn" klinisch chemisch lab en de ziekenhuisapotheek werken intensief samen en vullen elkaar aan. Maar de grootste uitdaging voor de ziekenhuisapotheek en het klinisch chemisch lab is het leren kennen van elkaars netwerk. “Dat doen we nog niet goed genoeg”, zeggen Marc en Maureen allebei.


Aan het begin van deze aflevering gaan we natuurlijk ook weer even langs bij onze 'huis' huisarts dr. Birkhoff. We stellen aan hem en later de andere twee gasten de gewetensvraag "wordt er nog weleens een placebo voorgeschreven?"


Het antwoord is heel verrassend! Aan het eind van de aflevering krijg je ook nog een lesje over DNA en het DNA-paspoort.

 

Beluister de aflevering via jouw favoriete podcastkanaal!

Klik hier voor een overzicht van kanalen

Klik hier om direct naar Spotify te gaan

 

 

Aflevering-4-Marc-en-Maureen.jpeg