Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Aflevering 5 van Diagnostische Inzichten online

31-07-2023 Patiënt, Zorgverlener
Aflevering 5 van Diagnostische Inzichten online

Tot en met augustus 2023 verschijnt er elke maand een podcastaflevering uit onze serie 'Diagnostische Inzichten'.

In de vijfde aflevering genaamd 'Pathologie op het snijvlak van huisarts en dermatoloog' praten een dermatoloog en een patholoog met elkaar over hun vakgebied in relatie tot elkaar en de huisartsen. 

Ook in deze aflevering beginnen we in de spreekkamer van huisarts Birkhoff en aansluitend gaan we in gesprek met Käthe Noz, dermatoloog in Adrz Goes en Bojou Neecke, patholoog bij Pathan.

Heb jij nog het beeld van een patholoog die de hele dag in een microscoop zit te turen? Patholoog Bojou Neecke vertelt dat dat inmiddels, door de digitalisering, een achterhaald beeld is. Maar soms zitten digitalisering en automatisering ook een beetje in de weg.

“Als de dermatoloog het moeilijk heeft, heeft de patholoog het ook moeilijk.” Dat zegt dermatoloog Käthe Noz. Sowieso is het belangrijk om informatie aan te leveren bij alles wat je instuurt en te zorgen voor een goede vraagstelling. "Je hebt elkaar echt nodig om samen tot een goede diagnose te komen. Als dermatoloog en patholoog ben je echt gewend om met elkaar in overleg te gaan over elke casus."

 

Beluister de aflevering via jouw favoriete podcastkanaal!

Klik hier voor een overzicht van kanalen

Klik hier om direct naar Spotify te gaan

 

 

Podcast-5.jpg