Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Bloedprikken bij Diagnovum zonder afspraak

03-08-2020 Patiënt, Zorgverlener
Bloedprikken bij Diagnovum zonder afspraak

Vanwege de coronamaatregelen hebben een aantal ziekenhuizen in ons werkgebied (Bravis en ZorgSaam) het beleid gesteld dat bloedprikken op de polikliniek alléén op afspraak gaat.

"Betrouwbare diagnositiek bij u in de buurt"

Wist u dat bloedprikken ook bij u in de buurt kan?
Vanwege de samenwerking van Diagnovum en de ziekenhuizen is het ook mogelijk om bij u in de buurt én zonder afspraak langs te komen om uw bloed te laten prikken.

Het enige wat u nodig heeft is het aanvraagformulier dat u van uw huisarts heeft gekregen. Via onze locatiezoeker kunt u op basis van uw postcode een dichtsbijzijnde prikpost vinden.

Niet elke prikpost is elke dag dan wel een hele dag open, dus kijk goed naar de openingstijden. Vaak zijn deze (vroeg) in de ochtend.


Let op:
Meer en meer prikposten worden weer heropend, nadat ze tijdelijk gesloten zijn geweest vanwege corona. Het kán dus zijn dat uw méést dichtsbijzijnde prikpost nog niet heropend is.

 

Proces-bloedafname-in-beeld_wat-gebeurt-er-met-uw-bloed_Diagnovum.png

Maatregelen en richtlijnen t.b.v. coronavirus

Diagnovum hanteert de RIVM-richtlijnen voor zorgprofessionals voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Op de kernlocaties bloedafname voor cliënten met en zonder verkoudheidsklachten, en bij bloedprikken in de thuissituatie, rusten wij, in aanvulling op de RIVM-richtlijnen, onze medewerkers uit met handschoenen en beschermkap. Bij coronapatiënten of patiënten met een sterke verdenking van besmetting met COVID-19 dragen onze medewerkers aanvullend een jasschort.