Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Start samenwerking Diagnovum & Adrz

17-06-2020 Patiënt, Zorgverlener
Start samenwerking Diagnovum & Adrz

Vanaf woensdag 17 juni verzorgt Diagnovum voor Adrz de bloedafnames in de prikposten in de wijk en bij patiënten thuis.

"Betrouwbare diagnostiek in de buurt"

Diagnovum verzorgt vanaf woensdag 17 juni  tien prikposten in de regio van Adzr. De prikposten waren in verband met het coronavirus gesloten. Op de website www.diagnovum.nl/locaties vindt u een actueel overzicht van alle prikposten en openingstijden. Zoals hierboven benoemd wordt de reguliere zorg geleidelijk weer opgestart. Concreet betekent dit dat er langzaam meer prikposten weer worden geopend. Het is dus belangrijk dat u steeds het overzicht bij Locaties prikposten in de gaten houdt.

U kunt zonder afspraak terecht op de prikposten. Uiteraard dient u wel de voorzorgsmaatregelen van de prikposten op te volgen, zoals 1,5 meter afstand houden in de wachtkamers. En u kunt de prikpost niet bezoeken bij koorts (hoger dan 38 graden) en/of verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, neusverkoudheid, keelpijn of longontsteking).

Service aan patiënten
Claudia Brandenburg, voorzitter raad van bestuur Adrz: ‘Onze prikmedwerkers gaan werken voor Diagnovum. Zo blijven vertrouwde personen de bloedafname doen. Ook de diverse laboratoria, klinisch chemisch, microbiologisch en pathologisch, blijven ongewijzigd. Een groot voordeel voor de patiënt is dat met één keer prikken de uitslagen digitaal beschikbaar zijn voor huisarts én ziekenhuis.’


Sandra van Amelsfoort, algemeen directeur van Diagnovum: ‘Diagnovum staat voor betrouwbare diagnostiek in de buurt. Door onze focus op het aanvragen van bloedonderzoek door zorgverleners, het bloedprikken zelf en het transport van patiëntenmateriaal naar de laboratoria van Adrz, bieden we een hoge kwaliteit en service. Onze samenwerking met Adrz bevordert zinnige en zuinige zorg, omdat we gebruikmaken van de bestaande laboratoria in het Adrz.’

Sandra van Amelsfoort, algemeen directeur Diagnovum: "Onze samenwerking met Adrz bevordert zinnige en zuinige zorg, omdat we gebruikmaken van de bestaande laboratoria in het Adrz." Claudia Brandenburg, voorzitter RvB Adrz: "Onze prikmedwerkers gaan werken voor Diagnovum. Zo blijven vertrouwde personen de bloedafname doen. Een groot voordeel voor de patiënt is dat met één keer prikken de uitslagen digitaal beschikbaar zijn voor huisarts én ziekenhuis."

Toegankelijke en toekomstbestendige zorg
Vanaf 13 mei werkt Diagnovum ook samen met Zorgsaam. Hiermee slaan de Zeeuwse ziekenhuizen de handen ineen voor toegankelijke en toekomstbestendige zorg in de regio.