Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Opstarten jaarcontroles patiënten in oproepdienst

25-05-2020 Zorgverlener
Opstarten jaarcontroles patiënten in oproepdienst

Diagnovum start vanaf juni weer met het versturen van de oproepbrieven aan patiënten met de chronische aandoeningen CVR en Diabetes voor alleen de jaarcontroles. Patiënten die normaliter tijdens de lock-down periode voor een jaarcontrole opgeroepen zouden worden, krijgen gedurende de komende 3 maanden met terugwerkende kracht deze oproep.

Om de toestroom de komende periode op de prikposten te beperken is ervoor gekozen om de periodieke oproepen voorlopig over te slaan en later ook niet meer in te halen. Indien 30 patiënten of meer in het oproepsysteem zitten, ontvangt u een overzicht van uw patiënten die geen periodieke oproep ontvangen.

Indien u toch patiënten die periodiek worden opgeroepen, wilt oproepen voor diagnostiek dan kunt u dit op de gebruikelijke wijze, buiten het oproepsysteem doen, via ZorgDomein of een labformulier dat u meegeeft aan de patiënt.

Maatregelen en richtlijnen t.b.v. coronavirus

Diagnovum hanteert de RIVM-richtlijnen voor zorgprofessionals voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Op de kernlocaties bloedafname voor cliënten met en zonder verkoudheidsklachten, en bij bloedprikken in de thuissituatie, rusten wij, in aanvulling op de RIVM-richtlijnen, onze medewerkers uit met handschoenen en beschermkap. Bij coronapatiënten of patiënten met een sterke verdenking van besmetting met COVID-19 dragen onze medewerkers aanvullend een jasschort.