Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Tijdelijk centraal gelegen kernlocaties prikposten

25-03-2020 Patiënt, Zorgverlener
Tijdelijk centraal gelegen kernlocaties prikposten

Met ingang van woensdag 25 maart 2020 openen wij tijdelijk kernlocaties (centraal in de regio) voor de bloedafname, én prikposten voor patiënten met klachten van neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn. Het actuele overzicht is altijd op deze website te raadplegen.

Op alle prikposten die gesloten zijn vanaf 25 maart, hangen posters met informatie zodat u ziet in welke dichtstbijzijnde prikpost u in deze tijdelijke situatie terechtkunt. Neem contact op met uw zorgverlener (zoals huisarts, trombosedienst, specialist) indien deze kernlocaties voor u niet toereikend zijn.

Zwangeren kunnen op alle kernlocaties terecht voor bloedafname. Voor de NIPT en GTT onderzoeken is alleen locatie Padua ingericht.

RIVM-richtlijnen en aanvullende maatregelen

Voor onze medewerkers hanteren wij de RIVM-richtlijnen voor zorgprofessionals. Dit t.b.v. de veiligheid van onze medewerkers en cliënten. Op de kernlocaties bloedafname worden de standaard hygiënemaatregelen in acht genomen. In aanvulling op deze richtlijnen en zolang we de beschikking hebben over beschermende middelen, rusten we onze medewerkers standaard bij bloedafname op de posten voor patiënten met milde klachten en bij bloedafname in de thuissituatie, uit met handschoenen en beschermkap.

Bij coronapatiënten of patiënten met een sterke verdenking van besmetting met COVID-19 dragen onze medewerkers aanvullend een jasschort.

Bij vragen, twijfels of klachten kunt u contact opnemen met ons Klantcontact Centrum.