Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Onderzoeken

U kunt bij Diagnovum terecht voor beeldvormende- en functieonderzoeken. Het aanbod kan per regio verschillen. Wij verzoeken u de onderstaande instructies te lezen voor het maken van een afspraak, daar waar de beeldvormende- en functieonderzoeken wél op afspraak zijn.

 

Naast bloedafname verzorgt Diagnovum in de regio ETZ (Tilburg/Waalwijk) ook andere onderzoeken. Zo kunt u bij Diagnovum terecht voor functie- en beeldvormende onderzoeken zoals echografie (ook in de huisartspraktijk), cardiovasculair onderzoek (o.a. ECG, holter, bloeddruk) en fundusfotografie (oogonderzoek bij diabetes mellitus). Deze onderzoeken worden op verschillende locaties in de regio afgenomen.

Klik op onderstaande blokken voor meer informatie over de onderzoeken of bekijk hier de adressen van de verschillende onderzoekslocaties.

Let op: keuringen voor bijvoorbeeld rijbewijs, sport en verzekeringen worden niet meer door Diagnovum afgenomen. U kunt daarvoor contact opnemen met Van Gestel Keuringen

 

Logo_Diagnovum_Bravis.png

Naast bloedafname verzorgt Diagnovum in de regio Bravis (Roosendaal/Bergen op Zoom) ook andere onderzoeken. Zo kunt u bij Diagnovum terecht voor functie- en beeldvormende onderzoeken zoals cardiovasculair onderzoek (o.a. ECG, holter, bloeddruk) en fundusfotografie (oogonderzoek bij diabetes mellitus).

In samenwerking met het Bravis ziekenhuis zijn Bravispunten in de regio ontwikkeld waar patiënten terecht kunnen voor, vanuit Diagnovum, bloedafname en bovenstaande functie- en beeldvormende onderzoeken. De echografie wordt door het Bravis ziekenhuis zelf gedaan.

Klik op onderstaande blokken voor meer informatie over de onderzoeken of bekijk hier de adressen van de verschillende onderzoekslocaties.

 

Logo_Diagnovum_Zorgsaam.png

Naast bloedafname verzorgt Diagnovum in de regio ZorgSaam (Zeeuws-Vlaanderen) ook andere onderzoeken. Zo kunt u bij Diagnovum terecht voor het functieonderzoek fundusfotografie (oogonderzoek bij diabetes mellitus).

Klik op onderstaande blokken voor meer informatie over de onderzoeken of bekijk hier de adressen van de verschillende onderzoekslocaties.

 

Logo_Diagnovum_Adrz.jpg

Naast bloedafname verzorgt Diagnovum in de regio Adrz (Zeeuwse eilanden m.u.v. Tholen) ook andere onderzoeken. Zo kunt u bij Diagnovum terecht voor het functieonderzoek fundusfotografie (oogonderzoek bij diabetes mellitus).

Klik op onderstaande blokken voor meer informatie over de onderzoeken of bekijk hier de adressen van de verschillende onderzoekslocaties.

 


Afspraak maken

Voor een bloedafname die uw zorgverlener voor u heeft aangevraagd, hoeft u geen afspraak te maken. Zoek hier naar een prikpost bij u in de buurt. Bij een bezoek aan Diagnovum voor onderzoek of bloedafname heeft u een legitimatieplicht.

Voor alle andere onderzoeken heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of andere zorgverlener. Heeft u een verwijzing? Dan kunt u contact opnemen met het het Klantcontact Centrum van Diagnovum voor het maken van een afspraak
Voor de regio ETZ belt u met 013 - 539 36 36, voor de regio Bravis met 088 - 007 54 00, voor de regio ZorgSaam met 088 - 007 54 01 en voor de regio Adrz met 088 - 007 54 02.
 
042_21007_DIA-Iconenreeks-Betrouwbare-Diagnostiek-in-de-buurt.png
Bloedafname?
Bij u in de buurt!

Vind uw dichtsbijzijnde prikpost en
de actuele openingstijden.

Bekijk alle prikposten

ABP (24-uurs bloeddrukmeting)

De ambulante bloeddrukmeter meet tientallen keren per 24 uur uw bloeddruk. Hierdoor krijgt uw huisarts een betrouwbaar beeld van uw gemiddelde bloeddruk van de dag én nacht.

 Lees meer

CT-scan

Een CT (computertomografie)-scan is een onderzoek waarbij met gebruik van röntgenstralen dwarsdoorsneden worden gemaakt van het lichaamsdeel dat onderzocht moet worden.  De CT-scanner bestaat uit een soort grote witte kast, waarin zich de röntgenbuis en meetinstrumenten bevinden.

 Lees meer

DEXA (botdichtheidsmeting)

Bij de botdichtheidsmeting, ook wel DEXA (Dual Energy X-ray Absorptiometry) genoemd, meten we op één of meerdere plaatsen de hoeveelheid kalk in uw botten. Aan de hand van de berekende waarden wordt beoordeeld of er een kans is op het ontstaan van osteoporose (broze botten/botontkalking) of u osteoporose heeft. 

 Lees meer

ECG (in rust)

Een ECG (elektrocardiogram), ook wel hartfilmpje genoemd, is een onderzoek waarbij elektrische
stroompjes in het hart, die informatie geven over de werking en het ritme van het hart, gemeten worden. Voor het onderzoek plakt de laborant zeven ECG-plakkers op de borstkas. 

 Lees meer

Echografie algemeen

Echografie (echo) is een onderzoeksmethode waarbij we gebruikmaken van geluidsgolven: ultra sounds. De radioloog voet het onderzoek uit. U gaat op een onderzoekstafel zitten of liggen. De onderzoeker beweegt een klein apparaatje, dat geluidsgolven uitzendt, over de huid. 

 Lees meer

Event holter

Met een event holteronderzoek kunnen mogelijke hartritmestoornissen worden vastgelegd. Dit onderzoek gebeurt met een kleine draagbare recorder, de event holter. 

Lees meer

Fundusfotografie

Diabetes Mellitus vergroot het risico op schade aan de bloedvaatjes op het netvlies van uw ogen. Bij fundusfotografie maken wij foto’s van het netvlies van uw ogen. Hierop kunnen wij zien of de bloedvaatjes van het netvlies zijn aangetast.  

Lees meer

Holter

Met een holteronderzoek leggen we mogelijke hartritmestoornissen vast. Voor het onderzoek plakt de laborant zeven ECG-plakkers op de borstkas. U draagt de holter meestal in een heuptasje om het middel.

 Lees meer

Mammografie

Een mammografie is een röntgenfoto van de borst, die gemaakt wordt tijdens het bevolkingsonderzoek, of bijvoorbeeld na een verwijzing van de huisarts. Een mammografie maakt ook afwijkingen in de borst zichtbaar.

Lees meer

Röntgenfoto

Een röntgenfoto is een relatief eenvoudige methode om bepaalde weefsels in het lichaam af te beelden. 

 Lees meer