Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

042_21007_DIA-Iconenreeks-Fundusfotografie.png

Fundusfotografie

Diabetes Mellitus vergroot het risico op schade aan de bloedvaatjes op het netvlies van uw ogen. Dit heet diabetische retinopathie. Aangetaste bloedvaatjes kunnen ervoor zorgen dat u minder goed ziet. Bij fundusfotografie maken wij foto’s van het netvlies van uw ogen. Hierop kunnen wij zien of de bloedvaatjes van het netvlies zijn aangetast.  

Wat kunt u verwachten?

Om goede foto’s te kunnen maken worden eerst uw ogen gedruppeld om de pupillen te vergroten. Tenzij u hier bezwaar tegen heeft of allergisch bent voor de oogdruppels. Met behulp van een camera maakt de biometriste vervolgens foto’s van uw netvlies. Het onderzoek duurt ongeveer een half uur. Als uw ogen zijn gedruppeld kan het prettig zijn om na het onderzoek een zonnebril te dragen. Fundusfotografie is voor u weinig belastend en pijnloos.

Lees er meer over in onze folder Fundusfotografie van uw regio:

 Fundus folder regio Bravis (met uitleg over de Bravispunten) Fundus folder regio's ETZ, ZorgSaam en Adrz

 

Let op: Mocht de kwaliteit van de foto’s bij niet gedruppelde ogen niet afdoende zijn, dienen alsnog de oogdruppels toegepast te worden en het onderzoek nogmaals plaats te vinden. Het kan zijn dat u hiervoor op een ander moment moet terugkomen. Als uw ogen zijn gedruppeld kunt u mogelijk na het onderzoek vijf tot acht uur minder goed zien. In dat geval mag u geen voertuig besturen. Houdt hier rekening mee als u de rest van de dag nog afspraken heeft en of u misschien ondersteuning nodig heeft om weer terug naar huis te gaan na het onderzoek.

 
Waar kunt u terecht?

Dit onderzoek wordt uitgevoerd op de onderzoekslocatie van Diagnovum in de regio's ETZ, Bravis (in een van de Bravispunten), ZorgSaam en Adrz.

 

WEB-Diagnovum-20210630-57.jpg