DTO
Diagnovum vindt het belangrijk om nascholingsactiviteiten te organiseren om een bijdrage te leveren aan kwalitatieve en doelmatige zorg. Zo organiseren we regelmatig een Diagnostisch Toets Overleg (DTO) bij een HAGRO. Ook organiseren we nascholingen.
Wat is een DTO?
Diagnovum faciliteert in samenwerking met een inhoudsdeskundige van het ETZ (regio Tilburg/Waalwijk), Bravis (regio Bergen op Zoom, Roosendaal en Tholen), Amphia (regio Breda en Oosterhout), Adrz (regio Zeeuwse eilanden) of ZorgSaam (regio Zeeuws-Vlaanderen) en de labs van Accureon, Result, Microvida, Pathologie Zuid-West Nederland en/of Pathan de DTO bijeenkomsten. In een DTO wordt op basis van persoonlijke feedback (spiegelinformatie op individueel niveau) op het aanvragen van aanvullende diagnostiek bij een klinisch probleem, gecombineerd met het bespreken van de richtlijnen voor het betreffend probleem. Het doel is uiteindelijk om de kwaliteit van het aanvraaggedrag te verbeteren zodat die gedaan wordt conform landelijke richtlijnen.
Huisarts Rolf van de Kerkhof van HAGRO Sprang-Capelle/Waspik over het DTO 'Anemie':
"Aan de hand van ingebrachte casuïstiek hebben we besproken wanneer we een anemieprotocol aan moeten vragen, een losse Hb-bepaling of een MCV protocol. De inhoudelijke kennis van de klinische chemicus geeft dan weer een ander licht op het multifactoriële probleem wat anemie natuurlijk is. Eén conclusie was bijvoorbeeld dat voor een controle van een anemie een Hb-bepaling voldoende is".
Thema's en aavragen DTO's
Diagnovum biedt meerdere DTO modules (verschillend per regio) aan met verschillende thema's. Indien u zich als HAGRO bij een DTO wilt laten ondersteunen door Diagnovum kunt u via een van onderstaande knoppen het aanvraagformulier invullen.
DTO regio ETZ DTO regio Bravis DTO regio ZorgSaam DTO regio Adrz DTO regio Amphia
Contact
Heeft u andere vragen of u heeft suggesties voor een nieuw thema voor DTO dan kunt u contact met ons opnemen.