Op zoek naar een prikpost? Klik hier.

Voorlopige gunning regievoerderschap 2025 aan Diagnovum door Coöperatie VGZ

09-09-2024 Patiënt, Zorgverlener
Voorlopige gunning regievoerderschap 2025 aan Diagnovum door Coöperatie VGZ

Zorgverzekeraar Coöperatie VGZ (cVGZ) werkt aan Integrale Digitale Diagnostiek (IDD) om zo te zorgen voor een goed en passend zorgaanbod in de regio. In sommige regio’s maken ze hierover afspraken met een IDD-regievoerder. Deze afspraken zijn gemaakt om de continuïteit van goede diagnostiek in de regio te waarborgen.

Regievoerder sinds 2020
Sinds 2020 is Diagnovum door cVGZ geselecteerd als regievoerder en enige gecontracteerde eerstelijnsdiagnostiekaanbieder in de regio’s Midden-Brabant, West-Brabant en Zeeland. Na een zorgvuldige selectie heeft cVGZ het vertrouwen uitgesproken om ook voor de periode 2025-2027 het regievoerderschap toe te kennen aan Diagnovum voor de zorgkantoorregio’s Midden-Brabant, West-Brabant en Zeeland. Op dit moment betreft dit een voorlopige gunning.

 

Samenwerking zorgpartners
Als Diagnovum werken we graag samen met de zorgpartners om integrale diagnostiek in de regio vorm te geven. Zo zijn uitslagen van onderzoeken, aangevraagd door de huisarts, zowel inzichtelijk voor de huisarts, de patiënt en -bij verwijzing naar het ziekenhuis- voor de medisch specialist. Hierdoor hoeft een patiënt bij doorverwijzing bijvoorbeeld niet opnieuw geprikt te worden voor bloedafname. Hiervoor werken wij nauw samen met de laboratoria voor klinische chemie, medische microbiologie en pathologie in het ziekenhuis binnen uw regio.

 

Wij danken cVGZ voor het (voorlopig) gegunde vertrouwen in ons als regievoerder voor integrale digitale diagnostiek.